Lees hier alles over een Spoedcursus voor je Rijbewijs!

Wat je moet weten om het maximale uit de rijbewijs spoedcursus te halen!

Spoedcursus Rijbewijs

Wanneer je op een snellere manier door je rijlessen heen zou willen kan je bij de meeste rijscholen een spoedcursus volgen om je rijbewijs te halen. Op deze pagina wil ik je wat meer vertellen over hoe een dergelijke spoedcursus voor het rijbewijs in elkaar zit.


Wat houdt een spoedcursus voor het rijbewijs in?

Een spoedcursus voor je rijbewijs houdt in dat je veel sneller door je rijlessen heen gaat. In plaats dat je bijvoorbeeld elke week 1 of 2 uur rijles hebt. Kan je nu op 1 dag bijvoorbeeld 4 uur rijles krijgen. Zo kan je dus in 10 tot 14 dagen genoeg rijlessen volgen om klaar te zijn voor het rijexamen bij het CBR met genoeg kennis en vaardigheden om het rijbewijs in 1x te halen. Een rijbewijs spoedcursus is de ideale optie wanneer je geen zin hebt om maanden achter elkaar 1 of 2 uurtjes per week rijles te volgen, maar er lekker de vaart in wil zetten.

Een goed voorbeeld is de rijopleiding van de ANWB, zij bieden een rijbewijs spoedcursus aan in de vorm van een pakket waarin je in 10 lesdagen je rijbewijs kan halen. Het is een totaal pakket waarin je 10 hele dagen bezig bent met regels, oefenen van de theorie en natuurlijk het rijden zelf. Bij de ANWB hebben ze zelfs een heuse rijsimulator waarin je de eerste dag alvast kan oefenen en wennen hoe alles werkt. Meer informatie over het spoedcursus rijbewijs pakket van de ANWB vind je hier.

 Wat kost een Rijbewijs Spoedcursus?

Wat ook belangrijk is om te weten, is natuurlijk wat je kwijt bent als je zo’n rijbewijs spoedcursus zou willen volgen. Ik heb wat globale prijsinformatie kunnen vinden op het internet om je een beetje een beeld te geven wat je kwijt zou zijn wanneer je besluit voor een dergelijke rijbewijs spoedcursus te kiezen. Om op de ANWB terug te komen, zij geven als prijsindicatie een bedrag af tussen de € 1.245,- tot € 2.990,-. Andere rijscholen geven speciale actie tarieven met een vanaf prijs van bijvoorbeeld € 875,- inclusief 1 gratis rijexamen. Wanneer je op zoek bent naar een rijschool voor een spoedcursus voor het rijbewijs let dan op dat dergelijke aanbiedingen allemaal vanaf prijzen zijn! Deze prijzen zul je als starter zelden betalen. Puur omdat je nog geen rijervaring hebt voordat je aan de rijbewijs spoedcursus begint. Mocht je al wat rijervaring hebben is het een ander verhaal natuurlijk.


Verder is het belangrijk om te weten dat bij een rijbewijs spoedcursus het in je bezit hebben van het theoriecertificaat een vereiste is. Zo beheers je alle regels in het verkeer al en worden er geen kostbare rijlessen verspeelt hieraan. Je kan dan nog efficiënter je rijbewijs halen. Een goede website waar je online alle theorie kan leren plus ook nog eens officiële theorieexamens kan afleggen is DriversOnly.nl